Volwassenen
Als je uit evenwicht bent, niet lekker in je vel zit, is het vaak moeilijk om onder woorden te brengen wat je precies voelt of waar je moeite mee hebt. Soms is het juist gemakkelijk om je gevoel achter woorden te verstoppen.
Muziektherapie werkt als je uit evenwicht bent door:
♪ psychische problemen
♪ sociale problemen
♪ emotionele problemen
♪ concentratieproblemen
♪ slaapproblemen
♪ angst(en)
♪ overspannenheid, burnout
♪ somberheid, depressie

Na een periode muziektherapie voel je je meer in balans. Je bent stabieler, je kunt je makkelijker ontspannen en je vertrouwt op jezelf. Je zit in je kracht en bent energieker.

Voorkomende klachten
Als je uit evenwicht bent kun je last krijgen van lichamelijke, psychische en sociaal-emotionele klachten zoals:
♪ hoofdpijn
♪ emotionele uitbarstingen
♪ (in)slaapproblemen
♪ stress
♪ nervositeit
♪ problemen met aangeven/accepteren van grenzen
♪ hoge bloeddruk

Door muziek te maken of naar muziek te luisteren schakel je het denken uit, waardoor je op een directe manier bij je gevoel komt. Zo wordt muziek een middel om je op een andere manier te laten horen. Je gevoelswereld komt via de muziek naar buiten en krijgt een vorm. Hierbij zijn geen woorden nodig. De muziek spreekt voor zich. Tijdens de therapie gaat het om de muzikale beleving en het proces dat je doormaakt.

Je hebt voor muziektherapie geen enkele muzikale kennis of vaardigheden nodig. Wel een hart voor muziek. Het gaat om het doen en de beleving. De muziek-instrumenten, waarvan er een aantal speciaal voor muziektherapie ontwikkeld zijn, zijn gemakkelijk te bespelen.

Neem contact met mij op

Jij mag zijn zoals je bent

om te worden wie je bent

maar nog niet kunt zijn.

En je mag het worden

op jouw manier en in jouw tijd.

Anna Feruwe