WIE BEN IK

Ik ben Anne Marie van Hoeven, geregistreerd muziektherapeut. Sinds 1999 werk ik met kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met diverse hulpvragen, vanuit mijn praktijk Ruimte.

Ruimte voor muziek
muziek om te spelen
spelen om te ontdekken
ont-dekken om te voelen
Ruimte voelen
om te zijn wie je bent

Daarnaast heb ik tien jaar muziektherapie gegeven in de ouderenzorg, in verschillende verzorgings- en verpleeghuizen en op de afdeling Geriatrie van ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen.

WAAROM BEN IK MUZIEKTHERAPEUT

Muziek raakt mensen en brengt beweging, op wat voor manier dan ook. Muziek maakt blij, ontroert, geeft rust en ruimte. Muziek nodigt uit tot interactie, het verbindt mij met mensen op een speelse manier en vanuit het hart. Door samen muziek te maken heb je op een andere manier contact.

Ik streef ernaar om via de muziek iemand te helpen zichzelf te zijn en hem of haar te leren omgaan met de moeilijkheden die hij of zij tegenkomt. Ik kijk waar ik helend met muziek kan werken. Samen muziek maken en de muzikale beleving delen gaat vaak dieper dan woorden. De muziek spreekt haar eigen taal.

Ik werk graag improviserend met verschillende instrumenten en stem. Mijn ervaring is dat er altijd contact ontstaat via muzikale werkvormen die aansluiten bij de persoon. Daarbij ga ik luisterend en ruimte gevend aan de slag. Zo kan ik iemand een stukje op haar of zijn levensweg begeleiden. Ik reik iets aan, de muziek doet haar werk.

Lees hier over muziektherapie voor kinderen

Lees hier over muziektherapie voor volwassenen

Lees hier over muziektherapie voor ouderen