Kinderen
Als kinderen zich ongelukkig voelen kunnen ze vaak niet met woorden vertellen wat er aan de hand is. Soms hebben ze ook (nog) geen woorden tot hun beschikking.

Muziektherapie werkt bij kinderen met:
♪ emotionele problemen
♪ gedragsproblemen
♪ sociale problemen
♪ angsten
♪ AutismeSpectrumStoornis
♪ AD(H)D

Na een periode muziektherapie zijn de kinderen meer in balans. Ze zitten in hun kracht, laten meer zelfvertrouwen zien en zijn opener in het vertellen over hun belevingswereld. De extremen in emoties en gedrag nemen af of zijn verdwenen, de kinderen zitten lekkerder in hun vel. Ze kunnen zich beter ontspannen en staan steviger in het leven.

Voorkomende klachten
Als bepaalde gevoelens en emoties de overhand krijgen komen ze bij kinderen vaak niet in woorden, maar in lichamelijke en/of psychische klachten naar buiten, zoals:
♪ emoties niet kunnen uiten
♪ buikpijn en/of hoofdpijn
♪ huil- en/of driftbuien
♪ ongewenst gedrag
♪ moeite met aangeven/accepteren van grenzen
♪ gebrek aan zelfvertrouwen
♪ langdurig bedplassen
♪ angst(en)
♪ (in)slaapproblemen
♪ moeite met concentratie

Door muziek te maken kunnen kinderen zich op een andere manier laten horen. Hun gevoelswereld komt via de muziek naar buiten en kan een vorm krijgen. Ze hebben hierbij geen woorden nodig. De muziek spreekt voor zich.

De liedjes en oefeningen stem ik af op de belevingswereld van uw kind. Tijdens de therapie staan de muzikale beleving en het plezier voorop.

Je hebt voor muziektherapie geen enkele muzikale kennis of vaardigheden nodig. Wel een hart voor muziek. De muziek-instrumenten, waarvan er een aantal speciaal voor muziektherapie ontwikkeld zijn, zijn gemakkelijk te bespelen. Het gaat om het doen.

Neem contact met mij op

Jij mag zijn zoals je bent

om te worden wie je bent

maar nog niet kunt zijn.

En je mag het worden

op jouw manier en in jouw tijd.

Anna Feruwe