Wie - wat - waar

WIE BEN IK
Ik ben Anne Marie van Hoeven, geregistreerd muziektherapeut. Voordat ik de opleiding muziektherapie volgde, heb ik schoolmuziek gestudeerd aan het conservatorium in Arnhem. 
Mijn opleiding muziektherapie heb ik gedaan aan Academie De Wervel in Zeist (nu Hogeschool Leiden).
Inmiddels werk ik veel met kinderen, volwassen en ouderen.
 
WAAROM BEN IK MUZIEKTHERAPEUT
Muziek raakt mensen en brengt beweging, op wat voor manier dan ook. Muziek maakt blij, ontroert, geeft rust en ruimte. Muziek nodigt uit tot interactie, het verbindt mij met mensen op een speelse manier en vanuit het hart. Door samen muziek te maken heb je op een andere manier contact.
Ik streef ernaar om via de muziek iemand te helpen zichzelf te zijn en hem te leren omgaan met de moeilijkheden die hij tegenkomt. Ik kijk waar ik helend met muziek kan werken. Samen muziek maken en de muzikale beleving delen gaat vaak dieper dan woorden. De muziek spreekt haar eigen taal.
Ik werk graag improviserend met verschillende instrumenten en stem. Mijn ervaring is dat er altijd contact ontstaat via gestructureerde werkvormen die aansluiten bij de persoon. Daarbij ga ik luisterend en ruimte gevend aan de slag. Zo kan ik iemand een stukje op zijn levensweg begeleiden. Ik reik iets aan, de muziek doet haar werk.

WAT DOE IK 
Naast het geven van muziektherapie aan kinderen, volwassenen en ouderen organiseer ik verschillende muziekactiviteiten.
Omdat ik geïnteres-seerd ben in ontwikkelingen op mijn vakgebied volg ik regelmatig bij- en nascholingen.
 
Met plezier speel ik klarinet bij projectorkesten en kleine ensembles. Daarnaast zing ik bij Het Cantoor. Tevens speel ik in ad-hoc muziekensembles bij verschillende gelegenheden.
https://www.facebook.com/Ruimte-Praktijk-voor-Muziektherapie-428555080684229/WAAR WERK IK 
Ik werk in Sneek aan de Simmerdyk 1. Hier vind je een routebeschrijving. 
Ook geef ik muziektherapie aan huis en bij zorgorganisaties op locatie. Een daarvan is zorgboerderij Erve ten Campe in Wedde.

 
Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Kunstzinnige Therapieën (NVKT).


Ruimte, praktijk voor muziektherapie 
en muziekactiviteiten
praktijkadres: Simmerdyk 18601 ZP  Sneek
postadres: Koopmansgracht 10
                        8606 AA SneekWil je meer informatie of wil je een afspraak maken? Ik ben te bereiken op (0515) 33 65 70 of via annemarie@ruimte-muziek.nl