Muziektherapie‎ > Persoonlijke trajecten

Begeleiding bij persoonlijke ontwikkeling

Je weet het al een poosje niet meer. Je wilt iets anders, of de dingen anders doen, in je werk of privé. Of je weet het wel, maar je kunt de juiste manier niet vinden om bepaalde dingen (anders) te doen.
Een aantal sessies muziek maken geeft vaak helderheid als je niet weet hoe je een andere wending aan de invulling van (bepaalde aspecten van) je leven kunt geven. Via de muziek krijg je zicht op je handelen tot nu toe. Ook kunnen er belemmeringen duidelijk worden, die je ervan weerhouden een stap in de juiste richting te zetten. Misschien weet je de richting wel, maar weet je niet hoe je de stap moet maken.


Muziektherapie is een andere vorm van begeleiding bij persoonlijke ontwikkeling. Door zelf muziek te maken op diverse muziekinstrumenten in verschillende werkvormen, leer je dagelijkse patronen te doorbreken. Je komt bij dat wat wezenlijk voor jóu is, je eigen oorspronkelijkheid. Je leert handelen en voelen vanuit je natuurlijke impuls, vanuit je intuïtie, en kunt zo in je leven ruimte maken voor nieuwe situaties.

Ook een muzikale familieopstelling kan inzicht geven in wat je weerhoudt om nieuwe stappen te zetten.
Muziektherapie kan ook een aanvulling zijn op een andere vorm van persoonlijke ontwikkelingstrajecten, zoals trainingen of cursussen.